KUITERS TIMMERFABRIEK BV

KUITERS TIMMERFABRIEK BV

Kuiters timmerfabriek bv, Kuiters kozijnen, KT-line, KT-E line, KT-P line, KT-S line,
Kuiters timmerfabriek is de port naar duurzaam & energieneutraal bouwen, We hebben alle ontwikkelingen gevolgd en hebben nu een echt nieuw duurzaam houten kozijn voor de Nederlandse markt, die voldoet aan alle eisen en meer!  Daarnaast hebben wij natuurlijk ook de kozijnen, die op maat en vorm aangepast dienen te worden in oud Hollandse en nostalgische gebouwen waar duurzaamheid energiezuinig en kwaliteit voorop gaat. En dat alles KOMO, NBvT gecertificeerd, FSC HOUT genormaliseerd en SKG gekwalificeerd op kozijnen-deuren en op onze werkplaats plus montage.

Kuiters Timmerfabriek B.V.

De houten kozijnen leverancier voor particulier & zakelijk al sinds 1926, gespecialiseerd passiefbouw en duurzaam bouwen met een betaalbare houten kozijnen, schuifpuien, gevelbekleding, uitbouw, dakkapellen, renovatie of nieuw

Al vanaf 1926 met hout bekend

Kuiters Timmerfabriek, een van de oudste en meest flexibele houtbewerkers van Noord-Holland en zeker van Heerhugowaard. Zowel zakelijke als particuliere opdrachtgevers kunnen bij ons terecht. Of het nu gaat om enkele stuks of seriematige productie, bij ons krijgt u houtwerk van de bovenste plank.

Bijna onbegrensd

Het assortiment is breed: gevelkozijnen, ramen, deuren, binnenkozijnen, dakkapellen, hefschuifpuien, vouwwanden, luiken, horren… 

Met zoveel vormen, maten en details in het standaardprogramma, kunnen wij meestal in een handomdraai samenstellen wat u zoekt. Heeft u een speciale wens, een bijzondere architraaf, een specifiek lijstprofiel of een afwijkende gootklos? Geef ons de details, wij maken het voor u.

Mens en machine

Sinds de oprichting in 1926 is er veel veranderd, een blik op de vele computergestuurde machines en geconditioneerde ruimtes zegt genoeg. Maar nog steeds werken hier de mensen die met plezier de geur van hout opsnuiven. Mensen die hun kennis scherp houden en die elk onderdeel voor elke klus perfect af willen leveren. 

Juist door de combinatie van passie en techniek, kunnen wij u zulke oerdegelijke producten bieden.

In de lange geschiedenis van Kuiters Timmerfabriek is één belangrijke constante te herkennen: we passen ons altijd aan aan de individuele wensen van onze opdrachtgevers. Wij zijn meedenkers in maatwerk, met een extreem flexibel en efficiënt productieproces. 

Flexible Woodworking Factory

Om te kunnen voldoen aan individuele wensen en snel in te kunnen spelen op actuele trends en ontwikkelingen, volgt Kuiters Timmerfabriek het principe van de Flexible Woodworking Factory. In praktijk betekent dit dat wij zowel series als enkele stuks produceren. Het betekent ook dat wij onze productie niet afstemmen op voorspellingen of onderzoek, maar op actuele orders: demand flow manufacturing. Zo zijn wij in staat om elke dag opnieuw een rijkgeschakeerd palet aan houtproducten af te leveren.

De sterke punten van Kuiters Timmerfabriek zijn:

 • Meer dan 90 jaar het adres voor kozijnen, ramen en deuren, 
 • Flexibel door QRM Quick Response Manufacturing, 
 • Zeer grote keuze in standaard details, 
 • Mogelijkheid om bij renovatie en / of restauratie traditionele profilering en vormen na te maken, 
 • Oplossing gericht meedenken met opdrachtgever, Kwaliteit borging d.m.v. Interne Kwaliteit Bewaking (IKB), 
 • Onze productie – en opslag hallen zijn geconditioneerde ruimten, 
 • Wij produceren met een BMH WINDOWMASTER CNC machine, 
 • KOMO certificaat,
 • SGT aangesloten, 
 • W2, weerstandsklasse 2,
 • inbraakwerend timmerwerk, 
 • Producten leverbaar in Concept 2, 
 • NBVT Lid kwaliteitsleverancier.

Passief bouw

Een passiefbouw concept heeft geen conventioneel verwarmingssysteem nodig en toch heerst er een aangenaam binnenklimaat. Bij passiefbouwen is warmte verliezen tot een minimum gereduceerd door een optimalisatie van de isolatie, grote luchtdichtheid en warmte terugwinning via het ventilatiesysteem en kozijnen. 

Wij leveren en monteren Echte Passiefbouw kozijnen, die zowel duurzaam zijn als heel goed voldoen aan de zwaarste eisen die men daarin stelt. Op onze site zult u een aantal van deze kozijnen vinden met ook de nieuwste vormen van ventilatie en glas mogelijkheden.

Garantie

Kuiters Timmerfabriek wil meer doen dan een mooi product maken. Wij willen onze klanten extra zekerheid bieden. Daarom krijgt garantie op onze gevelkozijnen. Mocht er ooit iets misgaan, dan zorgen wij voor reparatie of vervanging*. 

kuiters timmerfabriek, houten kozijnen, houten ramen, houten schuifpui, houten deur, houten dakkapel, houten gevelbekleding, hout bewerking, houtwerk, houten vlonders, houten aanbouw, uitbouw, renovatie, restauratie, duurzaam hout, fcs hout, circulair hout, eco hout, houten producten, dakopbouw, dakreparatie,

Archief berichten

Begrippen