BENG-eisen? De snelste weg, houten kozijnen

BENG-eisen? De snelste weg, houten kozijnen

hout100procent, hout100%, 100%hout, honderdprocenthout,100procenthout,

Er is veel behoefte aan nieuwe, betaalbare woningen. De huidige capaciteitsproblematiek in de bouwketen en het reduceren van het energiegebruik binnen de woningbouw maken het er niet makkelijker op. BENG wetgeving (Bijna EnergieNeutrale Gebouwen) is gebaseerd op het terugdringen van de energievraag in de woning en verlangt dus een optimale schil voor een woning of gebouw.

Optimale schil voor woning of gebouw in hout

Vaker dan velen nog denken, speelt hout een cruciale rol om aan de strenge BENG-eisen te kunnen voldoen. Als grondstof voor bouwmaterialen, maar ook in de vorm van bouwelementen, zoals houten kozijnen en ramen.

Hout is namelijk:

  • Van zichzelf isolerend.
  • Gemakkelijk herstelbaar.
  • Stevig.
  • Licht van gewicht.

En met de nieuwste technieken is hout extra isolerend te modificeren, waardoor de toepassingsmogelijkheden nog verder toenemen. De thermische isolatiewaarde van hout en de luchtdichtheid van de houten elementen vormen de snelste weg naar het voldoen aan de BENG-eisen.

triple kozijnen, hr+++ glas kozijnen, blokkozijn, kuiters timmerfabriek al sinds 1926 alles met hout 100% houten kozijnen, serre, dakkapel, ramen, veranda, aanbouw, uitbouw, renovatie, restauratie, authentieke kozijnen, Hollandse kozijnen, duurzame kozijnen,

U-waarde houten kozijnen

Als het gaat over een betere thermische gebouwschil met een goede isolatiewaarde (U-waarde) spelen houten kozijnen dus een belangrijke rol. Dat komt vooral door de vele gevelopeningen in het gebouw. Wilt u deze U-waarde van de houten kozijnen en ramen in uw project berekenen? Of het nu voor één kozijn is, of voor het gehele project, wij Kuiters timmerfabriek HOUT100% leverancier berekenen het graag voor u.

De zekerheid van houten kozijnen en BENG

Om als bouwer te kunnen voldoen aan de BENG-eisen, is vroegtijdige samenwerking rondom detaillering in combinatie met de uitvoering op de bouw onontbeerlijk. Bijvoorbeeld om warmtelekken te voorkomen. Met de hoge druk die het bouwproces momenteel ervaart, is het goed om te weten dat wij Kuiters timmerfabriek bouwers hiervoor het juiste gereedschap kunnen bieden. Bijvoorbeeld in de vorm van U-waarde berekeningen, bouwplaats inspecties en praktische kennisdeling.

BENG eisen, kuiters timmerfabriek, houten kozijnen, houten ramen, houten schuifpui, houten deur, houten dakkapel, houten gevelbekleding, hout bewerking, houtwerk, houten vlonders, houten aanbouw, uitbouw, renovatie, restauratie, duurzaam hout, fcs hout, circulair hout, eco hout, houten producten, dakopbouw, dakreparatie, luiken,

Archief berichten

Begrippen