HEFSCHUIFPUIEN

HEFSCHUIFPUIEN

kuiters timmerfabriek, houten kozijnen, houten ramen, houten schuifpui, houten deur, houten dakkapel, houten gevelbekleding, hout bewerking, houtwerk, houten vlonders, houten aanbouw, uitbouw, renovatie, restauratie, duurzaam hout, fcs hout, circulair hout, eco hout, houten producten, dakopbouw, dakreparatie, luiken,

Schuifdeuren ook wel schuifpuien

Het plaatsen van een schuifpui biedt praktische voordelen ten opzichte van draaideuren. De deuren van een schuifpui nemen namelijk geen ruimte in op het terras of in de kamer. Bij houten, kunststof of aluminium schuifpuien, ook wel schuifdeuren, is het hinderlijk opendraaien van een deur waar de ruimte toch al beperkt is, niet meer aan de orde.

Kiest u toch liever voor een achterdeur of tuindeuren. Kuiters Timmerfabriek adviseert u graag bij het maken van de afweging en helpt u bij de ruime keuze aan schuifpuien.

 

Er zijn verschillende varianten van schuifdeuren/puien

 

Hefschuifpui

Als woonruimte en natuur in elkaar overgaan
De grote glasvlakken van de Kuiters-hefschuifpui zorgen voor een transparant ruimtegevoel. Daarbij zijn ze bijzonder bedieningsvriendelijk. Met slechts een handgreep opent u zelfs grote deuren met gemak. Het verdektliggende soft-close mechanisme remt zware deuren langzaam af, wat het openen en sluiten nog comfortabeler en veiliger maakt. Extreem lage onderdorpels voorkomen struikelen. Daardoor is ons systeem bijzonder geschikt voor barrièrevrij wonen.

Zoals al onze producten hebben ook de hefschuifpuien uitstekende isolatiewaarden.

 

Hefschuifpuien

Grote openingen voor barrièrevrij wonen: onze hefschuifpui biedt u met een extreem lage onderdorpel makkelijke bediening en hoog comfort. En dat bij maximale glasvlakken. Kwaliteit en duurzaamheid op het hoogste niveau.

U kunt deze hefschuif- deur/pui in alle gangbare materiaalcombinaties krijgen.

 

 

KIEP SCHUIFPUI

hefschuifsysteem, kiepschuif systeem,hefschuifdeur, hefschuifdeuren, hef schuifpuien, hef schuifdeuren, kiepschuif, psk schuifdeur, psk pui, kiep schuifpui, kiepschuif deuren, kiepschuif deur, hefschuif, hefschuifraam, hef schuif doorgang, hf schuifpui, hf schuifdeur, hf schuifdeuren,psk puien,aluminium schuifpui, kunststof schuifpui,houten schuifpui,

Bij de kiep-schuifpui kan de deur schuiven en kiepen.

U kunt de schuifpui dus open zetten zonder dat iedereen zomaar binnen kan lopen. Onze kiepschuifpuien worden uitgerust met een nieuw type beslag dat minder menskracht voor bediening vereist dan gewone kiepschuifpuien.

De kiep-schuifpui is bij uitstek geschikt voor uw balkon of dakterras, maar wordt ook gebruikt als toegang tot uw tuin.

De slanke vormen, die al vanaf 72 mm leverbaar zijn, zorgen voor een grote glasoppervlakte, welke de hoeveelheid daglicht die uw ruimte binnenkomt alleen maar ten goede komt.

De kiepschuifpui/-deur is leverbaar in het HL kozijn (Blokprofiel) en alle renovatie profielen (Vlakprofiel). kiepschuifpui is het goedkoopste van alle schuifpuien.

 

PARALLEL SCHUIFPUI

Bij Parallel schuifpui praat men over een systeem waar beide puien/deuren op eigen geleiding s.q. baan heen en weer kunnen of ook wel gewoon een eigen rails hebben. Vaak wordt één van beide vastgezet zodat er één doorgang is en er een soort van schuipui/deur ontstaat.

Dit systeem deur/pui wordt veel gebruikt bij aluminium en heeft als voordeel dat eventueel op locatie bepaald kan worden of het rechts of links openingsdoorgang krijgt. Nadeel is dat het continu staat op zijn beslag (wieltjes) heeft dan geen hef systeem en daarbij inbraakgevoelig, wind en water gevoeliger. Parallel is ideaal voor binnen gebruik of binnenplaatsen (patsios).

 

hefschuifsysteem, kiepschuif systeem,hefschuifdeur, hefschuifdeuren, hef schuifpuien, hef schuifdeuren, kiepschuif, psk schuifdeur, psk pui, kiep schuifpui, kiepschuif deuren, kiepschuif deur, hefschuif, hefschuifraam, hef schuif doorgang, hf schuifpui, hf schuifdeur, hf schuifdeuren,psk puien,aluminium schuifpui, kunststof schuifpui,houten schuifpui,

Verschil tussen een hefschuifpui en een kiepschuifpui?

Een hefschuifpui draait u aan de binnenkant een hendel om, waarna u het schuifdeel van de hefschuifpui eenvoudig opent. Het schuifdeel wordt opgeheven door acryl rollen die het verplaatsen makkelijk maken. De hefschuifpui is een erg degelijke houten schuifpui is een pui die tegen een stootje kan en grote glas verwerking kan hebben. En aan beide kanten geopend kan worden of gesloten.

Bij een kiepschuifpui kiept u het schuifdeel naar binnen, om het vervolgens opzij te bewegen. Deze beweging is wat moeilijker. Het voordeel is dat het schuifdeel ook in een kiepstand en ventilatiestand kan worden gezet en houten kiepschuifpui type goedkoper is. Tevens kan een kiepschuifpui een maximale breedte hebben van 3.2 mtr met hoogte van 2.2 mtr.

De kiepschuifpui is bij uitstek geschikt voor uw balkon of dakterras, maar wordt ook gebruikt als extra toegang tot uw tuin.

 

hefschuif, hef schuifpui, hefschuifdeur, hf schuif, hf schuifpui, hf schuifdeur,

Prijsopgave/offerte

Kuiters timmerfabriek doet meer. Als u bij ons een offerte aanvraag doet kunt u rekenen op een goede begeleiding.
Als erkend FSC hout producent en leverancier, lid Nederlandse Bond van Timmerfabrikanten (NBvT) en KOMO gecertificeerd bedrijf plus ruime ervaring +/- 100 jaar willen we u niet slechts kozijnen of schuifpuien verkopen, maar een fijne aankoopbeleving garanderen.

 

Laat dit veld blanco

Archief berichten

Begrippen