Een Kozijn van hout

Een Kozijn van hout

Nederlandse Branchevereniging voor de Timmerindustrie (NBvT), ILS Houten Kozijnen, kozijnfabrikanten, IFC kozijnen, Industry Foundation Classes (IFC), houten kozijnen, ramen van hout,

Hout zo gek nog niet!

Een Houten kozijn is vandaag de dag een van de beste keuze voor milieu en leef omgeving het wordt weer een populaire keuze voor huiseigenaren niet vanwege hun natuurlijke uitstraling en duurzaamheid maar meer vanwege de verbeterde houtsoorten, circulariteit en hogere isolatie met als toevoeging veel minder onderhoudt aan de kozijnen.

Er zijn verschillende soorten houten kozijnen beschikbaar, waaronder houten raamkozijnen, houten tuindeuren, houten schuifpuien, houten deurkozijnen plus harmonica vouwdeuren.

Houten kozijnen

Er word in de houtindustrie veel gewerkt met hardhouten kozijnen altijd op maat maakt dit van meranti, mahonie, merbau, soms afzelia, beuken of eiken. Steeds meer gemodificeerde houtsoorten zoals Accoya ®, Platowood en Finti kunnen ook worden toegepast als buitenkozijn. Deze horen in duurzaamheidsklasse 1-2 en qua levensduur niet onderdoen voor hardhouten kozijnen en zelfs langer meegaan.

Garantie

De hout industrie heeft niet stil gestaan en heeft met hun bestaande houtsoorten verbeteringen toegepast als betere houtverbindingen/vingerlas en meer controle. Tevens zijn er verbeterde hout soorten die minder zorg nodig hebben en veel langer meegaan en ook nog eens veel minder belastend zijn voor natuur en omgeving, zelfs verbeterend is nu gebleken.


Houtsoorten als Finti®, Platowood®, en laatste Accoya® zijn vele malen beter voor het milieu en zijn zeer duurzaam en van hoge kwaliteit. Garanties van 15 jaar is meer regelmaat dan uitzondering bij dit soort gemodificeerde houten kozijnen.

Mogelijkheden met hout

Het werken met hout biedt veel meer mogelijkheden dan welk ander materiaal dat gebruikt wordt in de kozijnen en ramen industrie. Van laag tot hoog, van vorm en details tot functionaliteit en duurzaamheid en dan nog niet te spreken over de mogelijkheden van kleuren en eigen design.

Veiligheid houten kozijnen

Hout heeft zich al in de jaren bewezen dat het goed inbraakvertragend is en veel betere weerstand biedt bij brand dan welk ander materiaal, kunststof bijvoorbeeld smelt al bij 240 graden en blijft er niets meer van over en dan heeft kunststof daarbij het probleem van weerbaarheid tegen ethanol. Een hard hout kozijn brand niet goed en gemodificeerde houtsoorten heel slecht tot zelfs dovend.


Bij het aluminium kozijn wordt geregeld een stel kozijn gebruikt van hout die in de loop der jaren verzadigd raakt door ophoping van vocht terugslag, dit door temperatuur wisselingen en het materiaal condenseert, het aluminium kozijn raakt hierdoor los en gaat lekken of scheuren.

Absoluut top!

Harmonica vouwdeuren ook wel door vele vouwpui genoemd is in hout de beste keuze om het geheel wind en water dicht te houden bij alle weersomstandigheden. Dat in kunststof geheel niet mogelijk is en in aluminium niet te garanderen valt, op water en winddichtheid.
Een voordeur van hout kan geleverd worden in allerlei maten, designs en vormen en wensen. Alleen wij hebben er al meer dan 5000.

Wilt u meer weten?

Neem gerust contact op wij helpen u graag.

  Uw naam (verplicht)

  Adres en nr.(verplicht)

  Postcode(verplicht)

  Plaats(verplicht)

  Tel.nr. (verplicht)

  Uw e-mailadres (verplicht)

  Onderwerp

  Uw bericht max. 280

  Vraag

  co2 absorptie, co2 neutraal, co2 vriendelijk, CO2 inname hout, CO2 opname hout

  Archief berichten

  Begrippen

  bouwvak 2024, vakantie ,bouwvak vakantie 2024