Meldcodes voor HR glas

Meldcodes voor HR glas

verduurzaming woningen, duurzaam wonen, subsidies, subsidie regelingen, isolatie woning, energie verlaging, renovatie verbetering,

Wat zijn de codes voor mijn HR glas?

Met de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) kunnen woningeigenaren en zakelijke gebruikers, zoals bedrijven, woningcorporaties en VvEs, subsidie aanvragen voor onder andere isolatiemaatregelen, zoals isolatieglas.

Bij het vervangen van het glas voor een betere isolatie van een woning geldt: Hoe beter het isolatieglas isoleert en dus hoe meer energie wordt bespaard, hoe hoger de ISDE-subsidie. De isolatiewaarde van beglazing wordt uitgedrukt in de Ug-waarde: Hoe lager deze waarde, hoe minder warmteverlies er optreedt en hoe beter de isolatie dus is van dat glas.

Monumenten

Vanaf 1 januari 2024 wordt de ISDE toegankelijker voor monumenten. Voor deze groep worden de minimale isolatiewaarden versoepeld en de subsidiebedragen aangepast. Ook hoeven monumenteigenaren niet minimaal 8 m2, maar 3 m2 glasisolatie aan te brengen, om in aanmerking te komen voor subsidie. Voor meer info klik hier

GlassoortUg-waardeHoogte ISDE subsidie*Min. – max. oppervlakte
Enkel glas5,8 W/m2Kgeen subsidie
Dubbel glas2,8 W/m2Kgeen subsidie
HR glas1,7 – 2,0 W/m2Kgeen subsidie
HR+ glas1,3 – 1,6 W/m2Kgeen subsidie
HR++ glas1,0 – 1,2 W/m2K€ 23 / m28 – 45 m2
Triple glas0,7 – 0,9 W/m2K€ 23 / m28 – 45 m2
Triple glas≤0,7 W/m2K€ 65.50 / m28 – 45 m2
Vacuüm glas*≤0,6 W/m2K€ 65.50 / m28* – 45 m²

* Indicatief  * bij monumenten 3m²

pdf, subsidies HR glas 2024

HR aanmeldcodes 2024

HR aanmeldcodes 2024

Voor het aanvragen van ISDE-subsidies voor Hr glas heeft u de volgende aanmeldcodes (een uniek kenmerk voor de maatregel, bestaande uit een letter- en cijfercombinatie) nodig (download onderstaande tabel als PDF >>):

Veranderingen in 2024

In 2024 krijg je €225 extra voor warmtepompen met energielabel A+++. Je kunt nu geen subsidie meer aanvragen voor een warmtepomp die energielabel A+ of lager heeft. De subsidie voor aansluiting op het warmtenet is met €450 verhoogd naar €3775. En voor monumenten zijn de regels versoepeld. Nieuw is de extra uitkering als je biobased milieuvriendelijke materialen gebruikt. 

ISDE-subsidie aanvragen

Als je aan alle voorwaarden voldoet, kun je de ISDE aanvragen op de website van de RVO. Daarvoor heb je een DigiD nodig. Samen met de aanvraag stuur je de volgende bijlagen mee, als digitale foto, scan of schermprint (printscreen):

 1. Bewijs van aanschaf
 2. Betaalbewijs
 3. Bewijs van de installatie door een deskundige installateur. Je kunt geen subsidie aanvragen als je de installatie zelf doet. 

Aanvragen binnen 24 maanden

Vraag de subsidie uiterlijk 24 maanden na de installatie aan. Voer je meerdere maatregelen uit op verschillende momenten? Probeer dan alles te laten uitvoeren binnen 24 maanden na het uitvoeren van de eerste maatregel. Je ontvangt dan dubbele subsidie.

Voorwaarden ISDE-subsidie 

Vraag je als particulier de ISDE aan? Dan moet je huis, het apparaat of materiaal en jijzelf aan de volgende voorwaarden voldoen:

 1. Je bent de eigenaar én de bewoner van de woning. 
 2. Je hebt een geldig burgerservicenummer (BSN).
 3. Het nieuwe apparaat of de energiebesparende maatregel is al betaald en geïnstalleerd.
 4. Je kunt een bewijs van aanschaf en betaling overleggen.
 5. Je kunt aantonen dat een deskundige installateur het apparaat heeft geïnstalleerd.
 6. Je mag het apparaat niet binnen een jaar na de beslissing over de subsidie verwijderen.

Welke isolatie komt in aanmerking voor subsidie?

 • Dakisolatie (minimaal 20 m2)
 • Gevelisolatie (minimaal 10 m2)
 • HR++-glas en triple glas (minimaal 8 m2) in combinatie met nieuwe isolerende kozijnpanelen en deuren
 • Spouwmuurisolatie (minimaal 10 m
 • Vloer- of bodemisolatie (minimaal 20 m2 )
 • Zolder/vlieringvloerisolatie (minimaal 20 m2)

Per maatregel gelden er nog aanvullende voorwaarden

Wat betekent Ug-waarde, Uf-waarde en Uw-waarde bij glas en kozijnen
duurzaam kozijn van hout, duurzame kozijnen, energieneutraal kozijn, isolerende houten kozijnen, isolatie kozijn, veilige kozijnen, sfeer kozijnen, nostalgische ramen, kozijnen op maat, kozijnen, houten kozijnen, kozijnen van hout, houten kozijn, circulaire kozijnen, duurzame kozijnen, KT-S line, KT-E line, KT-P line,

Archief berichten

Begrippen

bouwvak 2024, vakantie ,bouwvak vakantie 2024