Houten kozijnen aan vervanging toe?

Houten kozijnen aan vervanging toe?

Kuiters timmerfabriek BV sinds 1926, kozijnen, gevelbekleding, renovatie, restauratie, verduurzaming woning, circulaire kozijnen, aanbouw, uitbouw, nieuwbouw, innovatie kozijnen, eco kozijnen, isolerende kozijnen of ramen, energiebesparende kozijnen, terrasdeur van hout, stolpstel deuren, naar buitenslaande deuren, dubbele deuren,

Stel u zelf eerst deze 3 vragen

Schade, een te lage isolatiewaarde of verouderde veiligheidssystemen: er zijn verschillende redenen waarom een kozijn aan vervanging toe is. Maar wanneer is vervanging nodig? En waar let u op bij de aanschaf van nieuwe kozijnen? Hier onder vindt u het antwoord op 3 vragen die u zichzelf moet stellen als u overweegt om uw kozijnen te vervangen.

 1. Restauratie kozijnen
 2. Nieuwe kozijnen
 3. Verduurzaming met kozijnen
duurzame kozijnen, isolerende kozijnen, circulaire kozijnen, CO2 kozijnen, milieu vriendelijke kozijnen, houten kozijnen, houtkozijn, duurzame kozijnen van hout, duurzaamste kozijn, authentieke kozijnen, restauratie kozijnen,

Restauratie

Zijn de bestaande kozijnen nog te herstellen?

Het vervangen van kozijnen is een flinke klus. Het kan daarom de moeite waard zijn om te kijken of u uw bestaande houten kozijnen nog kunt herstellen. Naast de aanschaf van nieuwe kozijnen, krijgt u te maken met kosten voor het demonteren van de oude exemplaren en het monteren van nieuwe. Natuurlijk is zelf klussen een optie, maar vooral bij het plaatsen van nieuwe kozijnen komt vakwerk kijken.

Vaak hoeft het kozijn na een beschadiging niet vervangen te worden en is reparatie mogelijk. Dit is een unieke eigenschap van houten kozijnen. Zijn bijvoorbeeld uw houten kozijnen grotendeels nog goed, maar vertonen ze beschadigingen na bijvoorbeeld een inbraakpoging? Of is het kozijn alleen in de onderste hoeken aangetast door rot? Kies er dan voor om alleen de aangetaste delen te vervangen. Na een deskundige reparatie en nieuw schilderwerk, kunnen uw bestaande houten kozijnen weer jaren mee.

duurzaam verbouwen en bouwen

Vernieuwing

Wanneer is het slimmer om de kozijnen compleet te vervangen?

Vervanging van kozijnen is nodig zodra ze niet meer voldoen aan de prestatie- of veiligheidseisen. Zo zitten in veel typische panden uit de jaren ’30 kozijnen met enkelglas. De isolatiewaarde hiervan is laag, zeker als u het vergelijkt met de waarden die tegenwoordig behaalt worden. In dat geval is vervangen vaak de enige mogelijkheid om je huis beter te isoleren. Echter, soms is het bij houten kozijnen mogelijk om je oude kozijn te voorzien van een upgrade door bijvoorbeeld het enkelglas te vervangen door beter isolerend glas. Zoals HR++ dubbelglas of triple glas en vandaag de dag ook keuze uit vacuümglas. Hierdoor gaat het energieverbruik van uw woning omlaag.

Andere redenen om kozijnen te vervangen zijn bijvoorbeeld bij grote schade of jaren van achterstallig onderhoud. Ook biedt het vervangen van uw kozijnen de kans voor een compleet ander ontwerp waarna een traditionele woning een moderne look kan krijgen. Bij het maken van houten kozijnen is het voor de timmerfabriek makkelijker om flexibel te zijn met de indeling. Dit betekent dat er door maatwerk unieke ontwerpen gemaakt kunnen worden zonder dat de prijs opeens stukken hoger is. Denk bijvoorbeeld aan combinaties tussen kozijnen en dubbele deuren.

the road to circularity, circulaire oplossingen, circulariteit, circulaire kozijnen, circulair kozijn, ramen deuren puien en gevels circulair gebouwd,

Verbetering

Aan welke eisen moeten uw nieuwe kozijnen voldoen?

Als eerste is het duurzaam en milieuvriendelijk, goed isolerend voor nu en later, inbraak- en brandwerend, een warme uitstraling, onderhoudsvriendelijk, een liefst niet standaard ontwerp, een goede prijs-kwaliteitverhouding: u hebt veel om over na te denken bij de aanschaf van nieuwe kozijnen. Bepaal voor u zelf wat u belangrijk vindt, en ga vervolgens op zoek naar een type kozijn dat daarbij past.

Goed is om te weten dat binnen de houten kozijnen veel keuzemogelijkheden zijn. Het is zelfs mogelijk om te kiezen of het kozijn naar binnen- of naar buiten open draait of schuift. Wat er toe kan leiden dat u het onderhoud gemakkelijker kan uitvoeren, en is het schoonmaken misschien dan ook nog eens eenvoudiger.

De prijs is voor een deel afhankelijk van het type hout waar u voor kiest. Om een goede afweging te maken, kan een expert u adviseren wat voor uw de beste keuze is. 

Kopen houten kozijnen

Wanneer u overweegt om houten kozijnen aan te schaffen bent u van harte welkom bij Kuiters timmerfabriek BV, wij maken uw houten kozijnen precies op maat van uw wensen en zorgen voor een vakkundige montage in uw woning of bedrijf. En dit alles al sinds 1926. Wij gaan graag het gesprek met u aan.

  Uw naam (verplicht)

  Adres en nr.(verplicht)

  Postcode(verplicht)

  Plaats(verplicht)

  Tel.nr. (verplicht)

  Uw e-mailadres (verplicht)

  Onderwerp

  Uw bericht max. 280

  Vraag

  FSC, FSC keurmerk, FSC houtmerk, FCS keur, keurmerken, kwaliteitseisen, garanties,fcs hout, circulair hout, eco hout, duurzaam hout, duurzaam bosbeheer,

  Archief berichten

  Begrippen