Vurenhout kozijnen

Vurenhout kozijnen

Vuren kozijn kopen,

is dat verstandig?

Kuiters timmerfabriek BV sinds 1926, kozijnen, gevelbekleding, renovatie, restauratie, verduurzaming woning, circulaire kozijnen, aanbouw, uitbouw, nieuwbouw, innovatie kozijnen, eco kozijnen, isolerende kozijnen of ramen, energiebesparende kozijnen, luiken van hout

Vurenhout is afkomstig van de fijnspar. Door de eenvoudige bewerking en goede verkrijgbaarheid is Vuren een relatief goedkope houtsoort. Het heeft duurzaamheidsklasse 4 of 5 en gaat in onbewerkte vorm dus niet lang mee. Dankzij bewerkingsmogelijkheden als thermische modificatie of gepatenteerde flexibele epoxyverbindingen krijgt het echter duurzaamheidsklasse 1 of 2 toegekend. Hierdoor doet het niet onder voor hardhouten soorten en is dus zeer geschikt voor binnen- en buitenkozijnen.

Vooroordelen Vurenhout

Er heersen hardnekkige vooroordelen over vurenhout. Onbewerkt vurenhout is niet geschikt voor kozijnen, het heeft dan een korte levensduur en er is een kans dat houtrot toeslaat. Echter, dankzij verschillende bewerkingsmogelijkheden als thermische modificatie of gepatenteerde flexibele epoxyverbindingen valt deze kozijnsoort onder duurzaamheidsklasse 1 of 2. De eigenschappen na de verwerking zijn minimaal gelijk aan de eigenschappen van tropisch hardhout.

Wat is Vurenhout?

Met Vurenhout bedoelen we naaldhout. Het is een zeer populaire houtsoort doordat deze soort eenvoudig te bewerken is, goed verkrijgbaar en mede daardoor een relatief goedkope houtsoort is. In Nederland is het in het algemeen de meest gebruikte houtsoort. Vurenhout wordt vooral uit Zweden en Finland gehaald. Vuren is witgeel tot bleekbruin van kleur en kan zowel binnen als buiten toegepast worden. Het komt van de fijnspar. Je herkent Vurenhout vaak ook aan de witte kleur met zachte grove vlamtekeningen. Na langdurige blootstelling aan licht wordt Vurenhout geelbruin, daarom wordt deze houtsoort snel afgewerkt.

Hout van deze spar valt in onbewerkte vorm in duurzaamheidsklasse 4 of 5. Vurenhout heeft in onbewerkte vorm namelijk een korte levensduur en rot sneller dan bijvoorbeeld hardhoutsoorten, omdat het minder goed tegen ingedrongen vocht kan. Hierdoor heeft het een relatief slechte naam, die eigenlijk niet gegrond is. Vuren is namelijk een houtsoort die relatief eenvoudig te verven, beitsen, af te lakken of te impregneren is. Dit vergroot de duurzaamheid enorm. Zelfs bij toepassing onder water blijft het dan lang goed.

Voordelen Vuren kozijnen

  • Vuren is eenvoudig te bewerken
  • Vuren is een relatief goedkope houtsoort
  • Vurenhout is beschikbaar met FSC® – certificering, u bent dan verzekerd van hout afkomstig uit verantwoord beheerd bos
  • Vurenhout is in de geoptimaliseerde vorm geschikt voor alle soorten kozijnen, zowel binnen als buiten
  • Doordat fijnsparren snel gekweekt worden, is de keuze voor Vurenhout milieuvriendelijker dan de keuze voor tropisch hardhout
  • Vurenhout geeft bij aflakken een hoge(re) glansgraad
  • Vurenhouten kozijnen gaan zeer lang mee.

Houten kozijnen hebben een authentieke uitstraling, zijn eenvoudig te schilderen en isoleren goed.

Nadelen Vuren kozijnen

Om vurenhout toe te passen voor buitenkozijnen moet het hout duurzaam bewerkt zijn. Zoals modificering van het houten kozijn.

gemodificeerd houten kozijn, houten kozijnen, gemodificeerd hout, hout soorten, houten kozijn modificatie,

Kopen van houten kozijnen

Wanneer u overweegt om houten kozijnen aan te schaffen bent u van harte welkom bij KUITERS Timmerfabriek. Wij maken uw houten kozijnen precies op maat op basis van uw wensen en zorgen voor een vakkundige montage in uw woning of bedrijf. Wij gaan graag het gesprek met u aan.

gemodificeerd houten kozijn, houten kozijnen, gemodificeerd hout, hout soorten, houten kozijn modificatie,

Archief berichten

Begrippen

bouwvak 2024, vakantie ,bouwvak vakantie 2024