Schade door klussen in huis niet altijd verzekerd

Schade door klussen in huis niet altijd verzekerd

Kuiters timmerfabriek BV sinds 1926, kozijnen, gevelbekleding, renovatie, restauratie, verduurzaming woning, circulaire kozijnen, aanbouw, uitbouw, nieuwbouw, innovatie kozijnen, eco kozijnen, isolerende kozijnen of ramen, energiebesparende kozijnen, luiken van hout

Veel mensen grijpen de coronacrisis aan om in en rondom het huis te klussen. Het is druk bij bouwmarkten en tuincentra, oftewel we zijn massaal aan het doe-het-zelven geslagen. Helaas overschatten we onze gouden handjes en timmermansogen soms. ‘Schade door klussen in huis is echter niet altijd verzekerd’, aldus Independer.

kuiters timmerfabriek al sinds 1926 alles met hout 100% houten kozijnen, serre, dakkapel, ramen, veranda, aanbouw, uitbouw, renovatie, restauratie, authentieke kozijnen, Hollandse kozijnen, duurzame kozijnen,

Het is dan ook goed om op de hoogte te zijn van hoe het zit met de verzekering van je huis.

Opstalverzekering

Een opstalverzekering, ook wel bekend als woonhuisverzekering, dekt de schade van een ‘onzeker voorval van buitenaf’. Denk aan een brand, ontploffing, een gesprongen waterleiding of blikseminslag. Alle onderdelen die ‘vastzitten’ aan je huis vallen onder de opstal, waaronder de bakstenen, dak en leidingen. Maar ook de centrale verwarming, je inbouwkeuken, badkamer en vloeren.

Woon je in een appartement? Dan regelt meestal de Vereniging van Eigenaren (VVE) een gezamenlijke opstalverzekering. Een opstalverzekering is niet vereist in Nederland, maar wordt door hypotheekverstrekkers vaak verplicht gesteld. Maar hoe zit het bij schade door klussen?

Beperkt verzekerd tijdens je verbouwing

Steffen Broeders van Independer meldt: ‘Als je zelf gaat verbouwen, dan is het risico op schade een stuk groter dan normaal. Met dit grotere risico heeft de verzekeraar geen rekening gehouden bij het bepalen van de premie.’
Alle schade die je zelf aan je woonhuis veroorzaakt, komt dus voor eigen rekening.  Als dat ene wandje toch een draagmuur blijkt te zijn of als er op een andere manier onverhoopt schade ontstaat door de verbouwing, dan ben je dus niet verzekerd voor deze schade, tenzij je een allriskpolis hebt.

Schade aan je inboedel, zoals meubels, gordijnen en een vrijstaande vaatwasser, vallen onder je inboedelverzekering. Echter, ook als deze schade direct door het klussen wordt veroorzaakt, is er geen dekking. Ook in dit geval is het afhankelijk van of je een allriskpolis hebt.

Construction Allrisk

‘Met een zogenaamde CAR-verzekering af, oftewel ‘Construction Allrisk’, ben je wel gedekt voor de meeste schades die niet onder je opstalverzekering vallen’, aldus Broeders. Independer biedt deze verzekering niet aan, maar online vind je verschillende verzekeraars die dit wel aanbieden.

Tip: Een verzekeraar keert alleen het verzekerde bedrag uit, dus zorg er te allen tijde voor dat je de juist herbouwwaarde verzekert. 

Bron:Radar

hout100procent, hout100%, 100%hout, honderdprocenthout,100procenthout,

Archief berichten

Begrippen