Subsidie kozijnen en glas 2022

Subsidie kozijnen en glas 2022

1 januari 2022 is de subsidie zelfs verhoogd naar 30%

Subsidie regeling 2022

Er is subsidie beschikbaar voor het isoleren van je eigen huis. Als je 2 of meer isolatiemaatregelen laat uitvoeren, waaronder het plaatsen van kunststof kozijnen met isolerende beglazing, kun je ook in 2022 subsidie krijgen.

Vanaf 1 januari 2022 wordt de subsidie zelfs verhoogd naar 30 procent. De subsidie valt onder de ISDE regeling.

bron: rijksoverheid.nl/energie-subsidie

Subsidie voor maatregelen uitgevoerd in 2021 bestaat nog steeds maar vallen niet onder de nieuwe, verhoogde maatregelen. Alleen maatregelen uitgevoerd vanaf 01-01-2022 vallen onder de nieuwe verhoogde maatregel. 

Dus goed nieuws, ook in 2022 wordt er weer subsidie uitgekeerd aan energiebesparende maatregelen, waaronder ook kunststof kozijnen met HR++ en HR+++ glas vallen.

Vanaf 1 januari 2022 kunnen woningeigenaren die in de betreffende woning verblijven gebruik maken van de ISDE-regeling. Daardoor kunt u geld terugkrijgen voor het laten plaatsen van nieuwe kozijnen. Er is totaal €32,2 miljoen aan budget te verdelen voor 2022.

Aanvullende voorwaarden

Daarnaast zijn er nog steeds een aantal voorwaarden van toepassing om in aanmerking te komen. De belangrijkste voorwaarden zijn:

• u bent eigenaar én de hoofdbewoner van de woning.
• de subsidie is aangevraagd nadat de maatregelen uitgevoerd én betaald zijn.
• lees hier alles over de investeringssubsidie;

Subsidie aanvragen

Kijk voor alle voorwaarden en details op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Opmerking:
Alle voorafgaande informatie is slechts onder voorbehoud van wijzigingen bij de overheid. U blijft zelf verantwoordelijk voor uw eigen situatie. Eigen montage wordt uitgesloten van deze subsidies. Check daarom zelf vooraf of u recht heeft op subsidie als dit onderdeel is van uw beslissing om wel of geen kozijnen aan te schaffen.

Archief berichten

Begrippen