Subsidie kozijnen en glas 2022

Subsidie kozijnen en glas 2022

subsidie 2022, subsidies 2022, overheid 2022, kozijn subsidie 2022, subsidie kozijnen 2022, subsidie HR glas, subsidie triple glas, isolatie subsidie 2022, energiebesparing subsidie 2022

1 januari 2022 is de subsidie zelfs verhoogd naar 30%

Subsidie regeling 2022

Er is subsidie beschikbaar voor het isoleren van je eigen huis. Als je 2 of meer isolatiemaatregelen laat uitvoeren, waaronder het plaatsen van kunststof kozijnen met isolerende beglazing, kun je ook in 2022 subsidie krijgen.

Vanaf 1 januari 2022 wordt de subsidie zelfs verhoogd naar 30 procent. De subsidie valt onder de ISDE regeling.

bron: rijksoverheid.nl/energie-subsidie

Subsidie voor maatregelen uitgevoerd in 2021 bestaat nog steeds maar vallen niet onder de nieuwe, verhoogde maatregelen. Alleen maatregelen uitgevoerd vanaf 01-01-2022 vallen onder de nieuwe verhoogde maatregel. 

Dus goed nieuws, ook in 2022 wordt er weer subsidie uitgekeerd aan energiebesparende maatregelen, waaronder ook kunststof kozijnen met HR++ en HR+++ glas vallen.

Vanaf 1 januari 2022 kunnen woningeigenaren die in de betreffende woning verblijven gebruik maken van de ISDE-regeling. Daardoor kunt u geld terugkrijgen voor het laten plaatsen van nieuwe kozijnen. Er is totaal €32,2 miljoen aan budget te verdelen voor 2022.

Aanvullende voorwaarden

Daarnaast zijn er nog steeds een aantal voorwaarden van toepassing om in aanmerking te komen. De belangrijkste voorwaarden zijn:

• u bent eigenaar én de hoofdbewoner van de woning.
• de subsidie is aangevraagd nadat de maatregelen uitgevoerd én betaald zijn.
• lees hier alles over de investeringssubsidie;

Subsidie aanvragen

Kijk voor alle voorwaarden en details op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Opmerking:
Alle voorafgaande informatie is slechts onder voorbehoud van wijzigingen bij de overheid. U blijft zelf verantwoordelijk voor uw eigen situatie. Eigen montage wordt uitgesloten van deze subsidies. Check daarom zelf vooraf of u recht heeft op subsidie als dit onderdeel is van uw beslissing om wel of geen kozijnen aan te schaffen.

Archief berichten

Begrippen