Isolerende deur
- U heeft HR++-glas of Triple glas laten aanbrengen.
- De isolerende deur heeft een lage isolatiewaarde (Ud-waarde) van maximaal 1.5 W/m2K of een hoge isolatiewaarde van maximaal 1,0 W/m2K.
- Past u een isolerende deur toe met de hoge isolatiewaarde van maximaal 1,0 W/m2K? Dan moet u een verklaring van het bouwbedrijf meesturen om dit aan te tonen. U krijgt dan het hogere susidiebedrag voor het Triple glas.
Algemeen glasisolatie
- U mag maar één keer subsidie aanvragen voor glasisolatie. Als u bijvoorbeeld eerst subsidie heeft ontvangen voor Triple glas op de benedenetage van uw woning, dan wijzen wij een latere aanvraag voor HR++ glas op de bovenetage af. U kunt dan beter voor alle glasmaatregelen die u binnen 24 maanden neemt subsidie aanvragen in één aanvraag. De aanvraag moet u dan wel binnen 24 maanden na installatie van de eerste glasmaatregel indienen.
- Het minimaal geïsoleerde oppervlak bedraagt 8 m2.
- Om aan de oppervlakte-eis te voldoen, mag u alle vormen van glasisolatie bij elkaar optellen. De oppervlaktes van bijvoorbeeld HR++ glas en een isolerende deur worden bij elkaar opgeteld in het aanvraagformulier.
- Als het geïsoleerde oppervlakte in totaal meer dan 45 m2 is, dan brengen we het subsidiebedrag automatisch terug tot het maximale aantal van 45 m2 waarvoor u subsidie kunt krijgen. Zie hiervoor ook onderstaande tabel.
- U geeft alleen het aantal m2 op waarmee u oude ramen, panelen of deuren vervangt. Glas wat bijvoorbeeld is geplaatst in een raam waar eerder een gevel zat, komt niet in aanmerking.
Het oppervlak van glasisolatie bepalen
Om subsidie aan te vragen heeft u de oppervlakte van het nieuw geïsoleerde glas nodig in vierkante meters. Er zijn 2 meetmethoden:
- Liet u het glas plaatsen in 2023 of later? Meet dan vanuit de binnenzijde van uw woning de totale oppervlakte van het glas, inclusief het kozijn.
- Liet u het glas plaatsen in 2022? Meet dan alleen de oppervlakte van het glas. De kozijnen tellen niet mee voor het totale oppervlakte.
Vraagt u voor meerdere ramen subsidie aan? Tel dan eerst alle glasoppervlakten bij elkaar op, zonder afronding. Het totale oppervlakte mag u vanaf 0,5 m2 naar boven afronden.
In onderstaande afbeelding ziet u het verschil tussen de twee meetmethoden.
De meldcode van uw isolatie of glas
De meldcodelijst is een overzicht van merk- en productnamen die zijn goedgekeurd en in aanmerking komen voor subsidie. Controleer voordat u het isolatiemateriaal aanschaft, of deze op de meldcodelijst staat. De meldcodelijsten voor isolatiemateriaal en hoogrendementsglas vindt u hieronder.
Om subsidie te krijgen, moet het isolatiemateriaal een minimale dikte hebben. Alleen dan bereikt u de gewenste energiebesparing en voldoet u aan de minimale isolatiewaarde (Rr-waarde). Deze minimale dikte vindt u ook terug op de meldcodelijst. Bespreek dit ook met uw uitvoerder.