Kozijnen aan vervanging toe?

Kozijnen aan vervanging toe?

kuiters timmerfabriek al sinds 1926 alles met hout 100% houten kozijnen, serre, dakkapel, ramen, veranda, aanbouw, uitbouw, renovatie, restauratie, authentieke kozijnen, Hollandse kozijnen, duurzame kozijnen,

Stel uzelf eerst deze vragen

Schade, een lage isolatiewaarde of verouderde veiligheidssystemen: er zijn verschillende redenen waarom een kozijn aan vervanging toe is. Maar wanneer is vervanging nodig? En waar let u op bij de aanschaf van nieuwe kozijnen? Vragen die u uzelf moet stellen als u overweegt om uw kozijnen te vervangen.

duurzame kozijn, duurzame kozijnen, duurzaam kozijn duurzaamheid kozijnen, energieneutraal kozijnen, circulaire kozijnen, circulair bouwen, eco kozijnen, eco kozijn, passiefbouwe, passief kozijn, passiefbouw kozijnen,

Zijn de bestaande kozijnen nog te herstellen?

Het vervangen van kozijnen is een flinke klus. Het kan daarom de moeite waard zijn om te kijken of u uw bestaande houten kozijnen nog kunt herstellen. Naast de aanschaf van nieuwe kozijnen, krijg je te maken met kosten voor het demonteren van de oude exemplaren en het monteren van nieuwe. Natuurlijk is zelf klussen een optie, maar vooral bij het plaatsen van nieuwe kozijnen komt vakwerk kijken.

Vaak hoeft het kozijn na een beschadiging niet vervangen te worden en is reparatie mogelijk. Dit is een unieke eigenschap van houten kozijnen. Zijn bijvoorbeeld je houten kozijnen grotendeels nog goed, maar vertonen ze beschadigingen na bijvoorbeeld een inbraakpoging?

Of is het kozijn alleen in de onderste hoeken aangetast door rot? Kies er dan voor om alleen de aangetaste delen te vervangen. Na een deskundige reparatie en nieuw schilderwerk, kunnen u bestaande houten kozijnen weer jaren mee.

kuiterstimmerfabriek , timmerfabriek kuiters, kuiters kozijnen, kuiters dakkapellen, kuiters, ramen, kuiters deuren, kuiters schuifpuien, kuiters gevelkozijnen,duurzame kozijnen kuiters, kuiters tuindeuren,kuiters openslaande deuren, kuiters harmonica deuren, kuiters vouwwanden, kuiters aanbouw, kuiters uitbouw, kuiters opbouw, kuiters renovatie, kuiters restauratie, kuiters circulaire kozijnen, timmerfabriekkuiters,

Wanneer is het slimmer om de kozijnen compleet te vervangen?

Vervanging van kozijnen is nodig zodra ze niet meer voldoen aan de prestatie- of veiligheidseisen. Zo zitten in veel typische panden uit de jaren ’30 kozijnen met enkelglas. De isolatiewaarde hiervan is laag, zeker als u het vergelijkt met de waarden die tegenwoordig behaalt worden. In dat geval is vervangen vaak de enige mogelijkheid om je huis beter te isoleren. Echter, soms is het bij houten kozijnen mogelijk om u oude kozijn te voorzien van een upgrade door bijvoorbeeld het enkelglas te vervangen door beter isolerend HR glas. Hierdoor gaat het energieverbruik van uw woning omlaag.

Andere redenen om kozijnen te vervangen zijn bijvoorbeeld bij grote schade of jaren van achterstallig onderhoud. Ook biedt het vervangen van uw kozijnen de kans voor een compleet ander ontwerp waarna een traditionele woning een moderne look kan krijgen. Bij het maken van houten kozijnen is het voor de timmerfabriek makkelijker om flexibel te zijn met de indeling. Dit betekent dat er door maatwerk unieke ontwerpen gemaakt kunnen worden zonder dat de prijs opeens stukken hoger is. Denk bijvoorbeeld aan combinaties tussen kozijnen en dubbele deuren.

houten schuifpui, schuifpui van hout, hefschuif, hef schuifpui, hefschuifdeur, hf schuif, hf schuifpui, hf schuifdeur,

Aan welke eisen moeten uw nieuwe kozijnen voldoen?

  • Inbraakwerend,
  • brandwerend,
  • een warme uitstraling,
  • onderhoudsvriendelijk,
  • duurzaam,
  • een niet standaard ontwerp,
  • een goede prijs-kwaliteitverhouding

U hebt veel om over na te denken bij de aanschaf van nieuwe kozijnen. Bepaal voor uzelf wat u belangrijk vindt, en ga vervolgens op zoek naar een type kozijn dat daarbij past.

Goed om te weten: binnen houten kozijnen zijn er veel keuzemogelijkheden. Het is zelfs mogelijk te kiezen of je kozijn naar binnen- of naar buiten open draait. Hierdoor kunt u onderhoud gemakkelijker uitvoeren, en is het schoonmaken ook eenvoudiger.

De prijs is voor een deel afhankelijk van het type hout waar u voor kiest. En welk profiel keuze u neemt: vlak, blok, renovatie, passief, energieneutraal etc.etc. Om een goede afweging te maken, kan een expert u adviseren wat voor u de beste keuze is.

NBvT, Nederlandse bond van timmerfabrieken, Duurzaam hout, kwaliteit houtbewerking, garantie hout, service hout,

Wij van Kuiters timmerfabriek hebben ruime ervaring, sinds 1926, (zo’n 100 jaar) en voor u alle zekerheden in huis. Om u zo goed mogelijk te informeren en duidelijkheid te geven over hoe en wat?

Laat dit veld blanco
kuiters timmerfabriek al sinds 1926 alles met hout 100% houten kozijnen, serre, dakkapel, ramen, veranda, aanbouw, uitbouw, renovatie, restauratie, authentieke kozijnen, Hollandse kozijnen, duurzame kozijnen,

Archief berichten

Begrippen

bouwvak 2024, vakantie ,bouwvak vakantie 2024