Tips voor het isoleren van je huis

Tips voor het isoleren van je huis

kuiters timmerfabriek al sinds 1926 alles met hout 100% houten kozijnen, serre, dakkapel, ramen, veranda, aanbouw, uitbouw, renovatie, restauratie, authentieke kozijnen, Hollandse kozijnen, duurzame kozijnen,

Bent u van plan uw huis te isoleren? Een goed idee, want u krijgt een lagere energierekening, meer wooncomfort en het is goed voor het milieu. Wij hebben tips voor isoleren voor u op een rij gezet.

Controleer of uw woning geschikt is

Uw woning verduurzamen begint met isoleren. Maar is uw woning wel geschikt voor isolatie en is het voor u de juiste stap naar energiezuinig wonen? Wij kunnen u gratis helpen met een Energiescan om een indicatie van welke verduurzamingsmaatregelen bij uw woning passen.

Woningisolatie loont

Woningisolatie betaalt zichzelf terug. Hoe snel, hangt af van hoe goed uw woning al geïsoleerd is, hoe hoog de thermostaat is ingesteld en welke isolatiemaatregel u kiest.

kuiters timmerfabriek al sinds 1926 alles met hout 100% houten kozijnen, serre, dakkapel, ramen, veranda, aanbouw, uitbouw, renovatie, restauratie, authentieke kozijnen, Hollandse kozijnen, duurzame kozijnen,

Het isoleren van je spouwmuren heeft, samen met dakisolatie, het hoogste rendement. Gevelisolatie en vloerisolatie komen op een derde en vierde plek als het om de terugverdientijd gaat. Kiest u voor het vervangen van dubbel glas door HR++ glas, HR+++ triple glas of zelfs HR++++ quadro glas, dan kiest u voornamelijk voor comfort. Dit heeft een lange terugverdientijd.

  1. Vraag isolatiesubsidie aan
    De overheid heeft subsidie beschikbaar gesteld voor energiebesparing in huis (de SEEH). Hiervoor kom je in aanmerking als je minstens twee isolatiemaatregelen neemt en deze laat uitvoeren. De subsidie bedraagt circa 20% van de isolatiekosten.
  2. Hoe hoger de isolatiewaarde, hoe beter
    Ga je met isoleren aan de slag, kies dan altijd voor materialen met een hoge isolatiewaarde. De extra investering in isolatiemateriaal verdien je snel terug. De specialist kan je informeren over welk type isolatiemateriaal je het best kunt gebruiken voor welke klus.
  3. Zorg voor voldoende ventilatie
    Na het isoleren van je woning zijn de ‘natuurlijke’ gaten en kieren verdwenen. Let er dus op dat je goed blijft ventileren; dit is belangrijk voor een gezond binnenklimaat en voorkomt vochtproblemen in huis.

Zorg voor openingen onder alle binnendeuren en laat extra ventilatie aanbrengen. Als je bijvoorbeeld kozijnen met enkel of dubbel glas vervangt door kozijnen met HR++ glas, HR+++ triple glas of HR++++ quadro glas kunt u direct thermische ventilatieroosters plaatsen.

Isoleren met korting

Bent u lid van Vereniging Eigen Huis, dan kunt u met korting uw huis laten isoleren bij Kuiters Timmerfabriek BV, een bedrijf met ruim 90 jaar ervaring.

Gerelateerd:

Laat dit veld blanco
hout100procent, hout100%, 100%hout, honderdprocenthout, 100procenthout,

Archief berichten

Begrippen