VERBOUWINGEN DIE BIJDRAGEN AAN EEN DUURZAMER BEDRIJFSPAND

VERBOUWINGEN DIE BIJDRAGEN AAN EEN DUURZAMER BEDRIJFSPAND

kuiters timmerfabriek, houten kozijnen, houten ramen, houten schuifpui, houten deur, houten dakkapel, houten gevelbekleding, hout bewerking, houtwerk, houten vlonders, houten aanbouw, uitbouw, renovatie, restauratie, duurzaam hout, fcs hout, circulair hout, eco hout, houten producten, dakopbouw, dakreparatie, luiken,

Niet alleen woningen maar ook bedrijfspanden worden steeds duurzamer ingericht. U ziet steeds meer ondernemers investeren in verbouwingen die het energielabel van het bedrijfspand verbeteren, de marktwaarde verhogen en voor een duurzame werkomgeving zorgen.
Maar wat voor verbouwingen kunt u allemaal doen om een duurzamer bedrijfspand realiteit te maken? We geven u graag wat inspiratie.

Verbeter de isolatie

Het verbeteren van de isolatie is niet alleen beter voor het milieu, maar zorgt ook voor een lagere energierekening. Er zijn verschillende investeringen en verbouwingen mogelijk om de isolatie te verbeteren.
Om te beginnen is het verstandig om de ramen en kozijnen aan te pakken: hier komt natuurlijk de meeste koude lucht vandaan.
Wij van Kuiters Timmerfabriek BV zorgen ervoor dat de kozijnen op zo’n manier op de ramen aansluiten dat er geen warme lucht verloren gaat en dat ziet u dat terug op de energierekening. Wilt u een grotere investering maken? Pak dan de isolatie van de muren, het dak, de gevel of de plafonds aan. Zo blijft het pand lekker fris tijdens de zomer en lekker warm tijdens de winter.

Pak de verlichting aan

Is het bedrijfspand toe aan een nieuw lichtplan en mogen die knipperende tl-buizen wel eens plaatsmaken voor wat nieuws?
Investeer dan in goede, duurzame LED verlichting, laat bewegingssensoren installeren voor ruimtes zoals de gangen en toiletten of investeer in een extra dakraam om wat meer natuurlijk licht binnen te laten komen (en dus minder stroom te verbruiken voor kunstmatige verlichting). Op deze manier zorgt u voor een fijne werkomgeving én een verlaagd energieverbruik.

Zorg voor duurzame werkplekken

De werkplekken van tegenwoordig moeten niet alleen ergonomisch, maar ook duurzaam zijn. Investeer bijvoorbeeld niet alleen in laptops (deze zijn een stuk energiezuiniger dan pc’s), maar kijk ook naar zaken zoals de verwarming. Kijk eens of u de oude cv-ketel kunt vervangen door een warmtepomp, of verwarm met aardwarmte of bodemenergie.

Duurzame stroom

Er zijn verschillende manieren om duurzame stroom te gebruiken als onderneming. Nu kunt u een duurzame energieleverancier opzoeken, maar u kunt ook zelf investeren in schone energie. Misschien kunt u het gebouw verwarmen of verkoelen met aardwarmte of bodemenergie of kunt u zonnepanelen laten installeren. De overheid stimuleert dit soort vormen van duurzame energie met zoveel mogelijk fiscale voordelen en subsidies. Geen enkele reden om het niet te doen dus!

Subsidie verbouwen/renoveren

Investeert u als bedrijf in energiezuinige technieken en duurzame energie? En wilt u daarbij fiscaal voordeel behalen? Maak dan gebruik van de Energie-investeringsaftrek (EIA). Deze regeling levert u gemiddeld 11% voordeel op. Bovendien zorgen energiezuinige investeringen voor een lagere energierekening. Voor 2020 is er een budget van € 147 miljoen.

De EIA geldt voor duidelijk omschreven investeringen (specifiek) én voor maatwerkinvesteringen (generiek) die een forse energiebesparing opleveren. Voor die investeringen kunt u 45% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst. Dat kan bovenop de gebruikelijke afschrijving. Deze investeringen staan omschreven als ‘bedrijfsmiddelen’ op de Energielijst.

Wat voor verbouwingen heeft u uitgevoerd om bij te dragen aan een duurzamer bedrijfspand?

Wilt u weten wat u kunt winnen aan energiebesparing en duurzaamheid van uw pand en daarbij het geheel voldoen aan de BENG norm neem dan vrijblijvend contact op we staan u graag te woord.

Laat dit veld blanco
kuiters timmerfabriek al sinds 1926 alles met hout 100% houten kozijnen, serre, dakkapel, ramen, veranda, aanbouw, uitbouw, renovatie, restauratie, authentieke kozijnen, Hollandse kozijnen, duurzame kozijnen,

Archief berichten

Begrippen