Hout is hot! Hout is in!

Hout is hot! Hout is in!

hout100procent, hout100%, 100%hout, honderdprocenthout,100procenthout,

Hout is circulair en CO₂ vriendelijk.

Bouwen met hout is hot!

En houten kozijnen zijn sexy

Bouwen met hout is vier dubbel goud

Bouwen met hout is vier dubbel goud . ‘Het begin van een nieuw tijdperk in de circulaire (woning)bouw? De houten eeuw’ volgens VPRO’s tegenlicht. ‘Welkom in de nieuwe houten eeuw’ wordt sinds de zomer van 2019 via de verschillende partijen via diverse kanalen van de (houten) daken geschreeuwd. Ja, inderdaad, bouwen met hout is echt hot. Bouwen met hout (CLT), maar als hout hot is, van welk materiaal is het kozijn, raam of deur dan in een gebouw in de houten eeuw? Ook van hout toch?

hout 100%, duurzaam circulair houten kozijnen
hout100procent, hout100%, 100%hout, honderdprocenthout, 100procenthout,

De houten eeuw

Dat zou je denken ja, maar uit de praktijk blijkt dat de gevelelementen in een gebouw van de toekomst, zijn vervaardigd uit een ander materiaal dan HOUT. En dat gebouw wordt dan wel bestempeld als vier dubbel goud. Vier dubbel, een 8 (80%) dus! Waarom maken we daar geen 10 van? 100%!

Voordelen van hout “het vier dubbel goud”

Duurzaam’, ‘CO2-opslag’, ‘Circulair’, ‘Comfortabel’, ‘Energieneutraal’, ‘Vochtregulerend’, ‘Klimaatneutraal’ allemaal termen die eigenlijk in één woord te vatten zijn, namelijk HOUT. Als deze termen passen bij de huidige maatschappelijke behoeften. Bouwen met hout is vier dubbel = een 8, maar waarom kiezen we niet voor 5 dubbel goud, een ‘10’ dus door te kiezen voor duurzame houten gevelelementen in houtbouw?

Vijf dubbel goud is een 10!

Bouwen met hout én houten gevelelementen is 5 dubbel goud! Een 10 dus.
Hoe? Pas ook duurzame houten gevelelementen toe. Houten kozijnen, ramen en deuren hebben naast de hierboven genoemde voordelen nog vele andere voordelen; ze zijn leverbaar in iedere gewenste kleur, hebben een enorme ontwerpvrijheid, zijn aanpasbaar aan elke stijl, zijn brand- en inbraakwerend, heel eenvoudig te repareren, zijn kou-, tocht- en geluidwerend, etc, etc,

Een 10? (HOUT)100% dus!

Bouwen met hout is zeker hot! Maar duurzame houten kozijnen, ramen en deuren zijn sexy. Een super combinatie voor onze nieuwe houten eeuw! Bouwen met duurzaam hout én duurzame houten gevelelementen is 5 dubbel goud. Een 10 en daarmee (HOUT)100% dus!

Hout-hot-en-duurzaam-circulair-tegelijk, hout 100%, hout duurzame kozijnen 100%

Archief berichten

Begrippen

bouwvak 2024, vakantie ,bouwvak vakantie 2024